Toet Toet Tooooeeet!!
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
06 November 2008 | India, Jaipur
Eerst even uitleg over de titel: je hoort hier niet anders! In Nederland toeteren we bijna nooit alleen als het echt nodig is iemand te waarschuwen of als je een bekende ziet. Hier werkt het anders! Toet = ik kom eraan! / ik ga je inhalen! Rechts of links, zou allebei kunnen, blijf vooral rijden waar je rijdt. Maar het kan ook juist betekenen ga aan de kant. Gelukkig hoeven wij niet te rijden!
De taxichauf is super! Hij heet Rajesh en is behalve onze taxichauffeur ook onze reisgids, bodyguard, klaar-over, tolk en onderhandelaar. Het treinkaartje voor de trein van Agra naar Varanasi 11 sept is al geregeld en hij regelt ook nog een hotel daar voor ons en iemand die ons af komt halen op het station. Backpacken Deluxe! Af en toe bedenkt ie alleen wel hele drukke programma's. Vandaag hadden we bijvoorbeeld al een fort, tempel, tombe en paleis gezien en wilde ie 's middags ook nog naar het museum en weer een ander fort. We hadden na de lunch al moeite te bedenken wat we ook al weer allemaal gezien hadden vanochtend! Even rustig aan doen dus want we willen wel kunnen vertellen wat we allemaal gedaan hebben.
Het verslag van afgelopen dagen:
Maandag zijn we om 7u opgehaald bij het hotel en naar Agra gereden. Daar waren we rond half 12. Even lunchen en daarna de Taj Mahal uit de verte al gezien en naar Itmad ud Dauluh's thomb geweest, ze noemen dit de mini Taj Mahal. 's Avonds luxe uit eten geweest, het was echt super lekker!
Dinsdag heel vroeg opgestaan om al te veel drukte bij de Taj Mahal te vermijden. Om 6:45 stonden we in de rij en even later zagen we 'm dus in het echt: super mooi! Alleen van binnen viel ie dan wel weer een beetje tegen, niet echt bijzonder... Maar snel weer naar buiten dus! Ook hebben we hier onze eerste loslopende apen gezien, met baby's! Lief! Na de Taj Mahal zijn we gaan ontbijten en daarna weer verder gereisd. Onderweg zijn we naar Fatehpur Sikri geweest, ook een soort fort / deels ruine. Onderweg zie je goed hoe arm India eigenlijk is. Zoiezo is hier bijna niks goed onderhouden, eigenlijk is bijna alles lelijk, behalve de graftombes en paleizen. Ook zien we mensen die in hutjes van stro leven. Wat hebben wij het toch goed! Waar we nog steeds niet achter zijn is wat ze met de plakken opgedroogde (koeien)poep doen. Ze liggen langs de weg te drogen. Misschien is het een goede brandstof?! Haha! Rond 5u waren we in Jaipur. Rajesh verteld ons dat hij hier vrienden heeft wonen en vraagt ons of we meegaan op visite: leuk! Vader, moeder, twee dochters (17 en 19) en een zoon (15). De oudste dochter maakt thee voor ons en laat ons Indische snoepjes, koekjes en vruchten proeven: lekker! De jongste dochter laat ons de tempel aan de overkant van de straat zien, ze verteld welke goden er allemaal in staan. Ondertussen zijn er allemaal jongens (van 14 en 15 die denken dat ze heel stoer zijn) gekomen om ons zeg maar te bekijken... Hmmm. Zoiezo worden we hier overal aangestaard, niet normaal! En als je een beetje brutaal bent geef je ons een hand of wil je met ons op de foto. We mogen ook blijven eten en de dochters doen henna op onze handen, gaaf!
Gister en vandaag tempels, fort, paleis en tombe gezien! Ik moet opschieten, nog even met huis kletsen en dan moeten we van internet af. Later dus meer! Morgen reizen we in ieder geval weer verder en zaterdag gaan we hopelijk tijgers in het nationaal park zien!
Doeeeggg! xx San
06 November 2008 - 17:37
Jennie:
Het klinkt allemaal weer geweldig hoor! Volgens mij hebben jullie amper tijd om adem te halen :)
Maar fijn dat jullie zo'n geweldige chauffeur hebben!
Ben benieuwd naar jullie volgende avonturen. -
06 November 2008 - 23:19
Mark:
Hey San,
Heb het berichtje ook nog gelezen:) Wel 's Nachts om half 1 maar ik heb hem gelezen;). Ben blij dat je je vermaakt en we volgen alles van thuis. Ohh ik weet niet of je het weet maar Obama is president geworden:P Ik kan moeilijk zeggen tot snel, want het duurt nog wel een tijdje. Gisteravond met zijn alle gelachen achter de computer, hebben op youtube gezeten;) Dus was wel leuk. Nou doe Jinske de groeten en vermaak je:D
Je zult nog van ons horen;) Kus Mark -
07 November 2008 - 09:25
Marjolein:
wow san! wat een druk schema hebben jullie...heerlijk!! klinkt zo gaaf allemaal...
alleen.. ehh.. ik mag hopen dat je 11 nov. bedoeld ipv 11 sept ;) hahah!
enjoy! xx -
07 November 2008 - 12:52
Regien:
Hoi Sandra en Jinske
Wat een bofkonten zijn jullie om een eigen "private butler" in dienst te hebbben!
Geniet er maar lekker van. We vinden het ontzettend leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van jullie avonturen. Tot gauw -
07 November 2008 - 18:04
Ria:
hoi meiden het gaat daar wel goet heb ik gelezenhier ook hoor het gewicht is priema eindelijk 80 mooi he joepie nu zo zien te houden het is vrijdag avond en gezellige meziek op de tv dat brengt wat leven in de brouwerij toch nou we wenzen jullie noch heel veel plezier en kijk genot en ook de hartelijkke groetjes van tante jo en oom jan tot het volgende meeltje een dikke knuffel voor jullie bijde doeiiiiiiiiiii -
09 November 2008 - 11:18
Leontine:
Hoi Sandra
Wat ontzettend leuk om jouw verhalen te lezen. Volgens mij genieten jullie met volle teugen. Wat spannend dat jullie bij iedereen komen en meereizen (taxi) zo leer je de echte cultuur kennen en zie je hoe ze aan de andere kant van de wereld leven. Super dat jullie voor die manier kiezen, soms denk ik best wel even samen overleggen of je het wel of niet gaat doen. En geniet van alle aandacht, is sander niet jaloers? Ben benieuwd wat je van alle eetculturen vindt.
Veel plezier en tot mails.
groetjes leontine -
09 November 2008 - 12:24
Esther Kerver:
ha san ,
Wat beleven jullie nu al veel zeg enne gaaf zo'n taxi chauffeur (hoe oud is ie)nee hoor grapje.
Ik vind het waanzinnig wat je doet. geniet ervan leg alles vast dit doe je denk maar 1 keer in je leven.
Tot snel xx esther