Namaste! = welkom/ hallo - Reisverslag uit Delhi, India van Sandra Buijing - WaarBenJij.nu Namaste! = welkom/ hallo - Reisverslag uit Delhi, India van Sandra Buijing - WaarBenJij.nu

Namaste! = welkom/ hallo

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

02 November 2008 | India, Delhi

Bedankt voor alle leuke berichtjes! Ook leuk om van jullie te horen!

Morgen om 7u staat hier de taxi voor de deur om ons naar Agra te brengen. Daar moeten we een hotelletje gaan zoeken, nog niets geboekt. Ben heel benieuwd hoe dat zal gaan. Wat we in Agra zoiezo gaan bekijken: de Taj Mahal, zo mooi!

Afgelopen twee dagen hebben we van alles bekeken in Delhi. Vrijdag zijn we naar de Jama Mashid geweest, we konden toen wel naar binnen. Eigenlijk helemaal niet zo'n mooi gebouw, wij hadden op mooie versieringen binnenin gehoopt, maar die waren er niet. We konden wel in de toren klimmen en een stukje (door het stof niet zo ver) over de stad heen kijken. 's Middags zijn we naar Laxmi Narayan en Jantar Mantar geweest. De een is een tempel, wel heel mooi. Het andere sterrenkundig rekeninstrumenten waarmee ze de tijd, maand en sterrenbeelden kunnen bepalen. 's Avonds zijn we naar de bios gegaan. We zouden de dag daarvoor al gaan, waren we daar mochten we onze camera's niet mee naar binnen nemen, we konden ze wel afgeven bij de bewaker, hmmm dat maar niet. We hadden dus maar kaartjes voor de volgende dag gekocht en onze spullen veilig achter gelaten in het hotel. De film was in Hindi, soms een beetje engels tussendoor, en prima te begrijpen! En ook nog heel leuk!
Vandaag zijn we naar de India Gate, een soort arc de triomph en de Lotustempel geweest, die was ook weer heel mooi.

Wat veel gevraagd wordt, wat we hier eten: 's Ochtends toast met jam (heel indisch!) en 's middags en 's avonds warm en dat is bijvoorbeeld rijst met groenten in sojasaus, nan (soort brood) met groenten in een andere saus en vandaag een loempia met patatjes! Zo'n maaltijd kost ongeveer wel 1,- euro! Echt heel duur! Haha! Ik trouwens de dag voordat ik wegging pannenkoeken bakken, want die zou ik voorlopig niet meer eten: wel dus, de tweede dag al. Ze hebben een heel assortiment! Lekker!

Ik ga nu proberen de foto's erop te zetten. Zoiezo kunnen jullie de verhalen van Jinske ook lezen: jinske.waarbenjij.nu en zij heeft er al foto's op staan.

Ik laat snel weer wat horen! xx

Foto's zijn gelukt! http://picasaweb.google.com/sandrabuijing/

• 02 November 2008 - 16:32

Mark:

Hey San,

Ik dacht laat ik ook maar eens wat van me horen;) Zo te lezen heb je het wel naar je zin daarzo. Dat is allemaal super om te horen en dat alles is goed gegaan met de reis ook:D Hopelijk kan ik nog veel leuke verhalen lezen en zal ik zo nu en dan reageren;) Groetjes,
    Mark xxx

• 02 November 2008 - 17:15

Marjolein:

he san!!
    ik krijg nu al steeds meer het gevoel dat jullie meer beleven dan ik in 6 weken aussie-land (Nja tikkeltje overdreven natuurlijk..that's me :P) maarre het klinkt leuk joh! maarre wel duur joh..dat eten. kan je beter zelf koken ;)
    haha! enjoy! (k)

• 02 November 2008 - 18:32

Marion Van Kleef:

Hallo Sandra,

Aan je berichten en foto's te zien hebben jullie het prima naar jullie zin. Geniet ervan, wij blijven jullie hier volgen vanuit een koud Nederland.

Groetjes Marion

• 03 November 2008 - 10:53

Jennie Simons:

Hoi Sandra!
    Net terug van een weekendje weg en eerst meteen maar even "bijgelezen".
    Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan!
    Ga nu nog ff snel je foto's bekijken.
    Tot een volgende keer.

• 03 November 2008 - 13:33

Cora:

Klinkt goed, al heb ik het maar even vluchtig gelezen. Ben net terug uit Zwitserland en na een weekendje weinig slaap blijft alles niet zo hangen. Maar in ieder geval veel plezier.

Cora.

• 03 November 2008 - 16:10

Anke:

Hey San,
    Jeetje wat ziet het er daar gaaf uit!! Echt helemaal anders als hier in Nederland, dat lijkt me echt helemaal super om mee te maken!!
    En jullie hebben jullie vervoersmiddel ook al helemaal gevonden zie ik op de foto's haha!!!
    En het is daar zo lekker weer zo te zien, dat kun je van hier niet echt zeggen, wordt steeds kouder!!
    Ik had trouwens ook niet verwacht dat je daar ook pannenkoeken kunt eten!!
    Ga jij maar weer lekker genieten van je volgend trip dan wacht ik weer op je volgende verhaaltje!!
    Kus Anke

• 03 November 2008 - 17:53

Jacqueline Selen:

Ha Sandra,

Zo zitten we nog op de selen reunie en nu zit je al in Delhi. Geniet er maar volop van dan kunnen wij weer genieten van jullie verhalen. Veel plezier.

Jacqueline

• 04 November 2008 - 14:18

Ria Potappel:

hoi meiden wat leuk wat ik weer gelezen hebt en vooral de foto,s zijn mooi hier gaat alles zijn gangetje alleen het weer is niet fijn wand het is mistig je kan geeneens de brug zien op het water bij jullie zal het wel warmer zijn mijn kapsterje komt over 8weken naar delhi wand daar komen haar dochtertjes vandaan dus met de kerstvakantie gaan ze daar kijken maar dan zijn julliedenk ik weer wech nou sandra en jinske tot het volgende berichtje groetjes van uit zeeland doeiiiiiiii

• 04 November 2008 - 20:12

Cisca:

hoi meiden ik vind het knap wat jullie doen je ziet zo we wat van de wereld en zo te zien hebben jullie het prima naar je zin volgens mij lachen jullie wat af met zijn tweeen nog verder een goeden reis en pas goed op je zelf blijf jullie volgen doei doei

• 05 November 2008 - 11:13

Je Kleine Zussie:

Hey Sannie!

Wij zijn benieuwd hoe het gaat met het reizen met de taxi! Is het n beetje een gezellige taxichauffeur? Hier gaat alles zo zijn gangetje! Mijn stage is klaar! Joepie! en ook lekker voldoende afgesloten! Haha de eerste keer dat je op skype kwam was een hele happening hier thuis.. Ik was lekker aan het werk (had me 's morgens verslapen dus had marga beloofd tot 1 uur te blijven) Mam had jou bericht gehad dat je op skype zou komen maar het lukte haar niet met skype dusjaa die stond om half 1 te ijsberen voor het raam..! Waar blijft yvon nou!!! Om kwart voor 1 was ze het zat en is ze me maar ff komen halen, dus wij rennen naar huis want jij zou maar tot 1 uur op skype zijn! Maar het is toch nog allemaal goed gekomen;) Zondag heb ik wedstrijdje gereden. Met jajaa een pr op de 100m van wel 1 honderdste!! 12.13! helaas pindakaas nog geen 11.. De 500m was niet zo super.. Het leek wel of ik stil stond want ik moest er tegen eentje die reed 40! En kwam ik daar met mijn 47.3... Met een mooie valpartij over de finish! Gelukkig niet op mijn knieen!!
    Nou hopelijk gaan we snel weer skypen! Wij willen alles weten!

Dikke Kus Yvon! En natuurlijk de groetjes van Paps en Mams
    en ook een pootje van puck en teiger! Die poezen missen je al hoor! Ze willen nu elke keer met zijn 2en bij mij zitten!
    Groetjes!!!