Cameron highlands en Java - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Sandra Buijing - WaarBenJij.nu Cameron highlands en Java - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van Sandra Buijing - WaarBenJij.nu

Cameron highlands en Java

Door: Sandra

Blijf op de hoogte en volg Sandra

18 December 2008 | Indonesië, Yogyakarta

Cameron Highlands was super! We hebben daar geslapen bij Father's Guesthouse (bedankt voor de tip Arjan!), echt heel gezellig daar! En ze hadden t lekkerste ontbijt van de hele reis: yoghurt met cornflakes en vers fruit (en je kreeg echt veel fruit! Jammie!). We waren van plan 2 nachtjes daar te blijven maar t zijn er uiteindelijk 4 geworden. Vanuit het guesthouse hebben we een tour gedaan waarmee we naar de theeplantages, rosefarm, aardbeienfarm, beefarm en vlindertuin gingen. Vooral dat laatste vond ik erg leuk! Hele mooie grote vlinders en ze hadden ook nog allerlei insecten, spinnen, slangen, kikkers, enz. Een paar mochten we vasthouden (zie foto's). Met de tour waren nog twee andere Nederlandse meiden mee: Lonneke en Rianne, gezellig! Straks gaan we ze in Thailand waarschijnlijk weer tegenkomen, want zij gaan na oud&nieuw ook naar Chiang Mai.
De andere dagen daar hebben we rustig aan gedaan, wasdag dus weer schone kleertjes en dvd-dag (want t was bewolkt en regenachtig, dus we hebben de wandelpaden maar even overgeslagen). Ook ben ik flink ingemaakt met scrabble, maar ik win op mijn beurt weer (constant...) van Jins met 1000en.
Maandag zijn we met de bus terug gegaan naar Kuala Lumpur. En wat voor bus! Super VIP Deluxe heette het geloof ik en dat was t ook. Op de heenweg zaten we in een oude ragbus met te kleine bagageruimte zodat de helft van de mensen met z'n backpack ongeveer op schoot in de bus zat. Wij waren gelukkig als een van de eersten bij de bus dus onze bagage paste er nog wel in! De bus terug had bagageruimte genoeg en niet alleen dat. Beenruimte! En megabrede stoelen (2 aan de ene kant van het pad en maar 1 aan de andere kant), die je ongeveer horizontaal kon leggen. Backpacking in style! Aangekomen in Kuala Lumpur zijn we naar het hostel gegaan waar we eerder geweest waren en daar konden we voor een paar uurtjes onze bagage stallen, heel fijn! Naar de Vietnamese ambassade teruggegaan en de visums opgehaald, weer terug naar het hostel en in de taxi naar het vliegveld. Want 's avonds vlogen we naar Jakarta! Daar konden we terplekke visums voor Indonesie regelen en dat was zo geregeld. De taxi was best duur (voor hier dan), maar er stonden nog 2 andere backpackers die graag de taxi met ons wilden delen, handig!
Dinsdag eerst eens bekijken wat we hier in Indonesie nou eigenlijk gaan doen! We hebben treinkaartjes geregeld voor de volgende dag naar Yogyakarta en zijn nog naar het vrijheidsmonument geweest, waarvanuit we super uitzicht hadden over de stad.
Gister hebben we de hele dag in de trein gezeten naar Yogya (zoals ze het hier noemen). Onderweg ook weer supergave uitzichten, vooral rijstvelden, heel anders dan Maleisie. Zaten we net een uurtje in de trein begaf Jins dr stoel het, ze lag ineens bij degene achter dr op schoot! De sleutel-meneer had al snel gezien dat het niet ging lukken om de stoel te maken en dus kregen we nieuwe stoelen verderop in de trein en zelfs onze backpacks hadden een eigen stoel (voor de tv, haha!).
Vandaag hebben we door Yogya rondgelopen en hebben we het oude Sultan Paleis, een Nederlands Fort: Vredeburg en de vogelmarkt gezien. Wel grappig dat je hier op straat soms Nederlandse woorden ziet zoals gratis en bekleding en dat veel Indonesiers ook nog een aantal Nederlandse woorden en soms zelfs zinnen kennen. Hallo, hoe gaat het? Warm he? enz.
Morgen worden we om 5u 's ochtends(!!!!) opgehaald voor een tour naar Borobudur, een hele bekende stuppa (buddhistische tempel). 's Middags gaan we met de bus verder: naar Bali! Daar komen we als het goed is zaterdag ochtend aan! Heel veel zin in!

Het is weer gelukt met de foto's: er staan er weer een paar online. Via www.jinske.waarbenjij.nu kun je doorklikken naar de foto's. Vergeet haar verhaaltje niet te lezen met onze air asia overwinning!

• 18 December 2008 - 09:06

Jennie:

Oh....wat klinkt het allemaal weer heerlijk en geweldig! Dan wij hier, in dit natte, gure en koude kikkerland :(
    Geniet er maar weer lekker van en ik ben benieuwd naar jullie volgende verslag.

• 18 December 2008 - 12:39

Anja Wensveen:

Hoi Sandra,

Jullie hebben weer een hele reis gemaakt sinds het vorige bericht! Ik vindt het echt superleuk om te lezen wat jullie daar allemaal beleven. Oja, nog bedankt voor jullie kerstkaart, echt leuk!

groetjes, Anja en de rest van de familie

• 18 December 2008 - 13:28

Marjolein:

he chickies!!
    thnx voor jullie geweldige kerstkaart!! echt zo leuk :D :D
    ik mis jullie nu wel hoor :(..
    geniet lekkr in indonesie!
    dikke kus

• 18 December 2008 - 18:24

Eventueel nog overnachten voordat jullie op Bali aankomen ?
    Bezoek www.rumahsenang.com.

• 18 December 2008 - 19:50

Cora:

Heeeyyyyy meiden wat een gave kerstkaart, jammer dat het niet even sneeuwde voor de sfeer! Leuk weer nieuwe belevenissen van jullie te lezen.

Groetjes van ons 3-en!

• 18 December 2008 - 22:21

Arjan:

Die yoghurt met fruit heb ik idd ook gegeten in Father's guesthouse :). Heb je ook dezelfde goede gids (Satya) gehad?

• 19 December 2008 - 12:24

Rick:

Hoi Sandra,
    We kregen je kerst kaartje eerder deze week. Leuke foto!
    Enkele tips voor Bali kan ik je wel geven:
    Ga tegen zonsondergang naar het strand van Kuta. Bij heldere hemel zal je een bijzonder mooie zonsondergang ervaren.
    Bestel daar bij het strand gerust een ijskoffie, eventueel met een pisang goreng (gebakken banaan) erbij. Heeeeeerlijkkkk!!!!
    Verder gewoon heerlijk shoppen en vooral lekker zwemmen in de zee en/of zwembad. Veel plezier en fijne feestdagen toegewenst vanuit Utrecht.
    Rick & Rini (Robin Food)

• 20 December 2008 - 15:08

Regien:

Leuk om weer wat van jullie te horen. Jullie hebben het geloof ik wel naar jullie zin! De kerstkaart was erg leuk. Hebben ze daar ook fotoservice? We wensen jullie heel fijne Kerstdagen,op z'n Verre Oosts en een spetterend Oud en Nieuw.
    Groetjes Ton, Regien en Evelien.

• 23 December 2008 - 20:15

Ria:

hooooi meiden wat een verhaal is maar goet dat ik het een paar keer kan lezen wand wat zien jullie veel en mooien dingen nou dames noch heel veel fijne dagen en tot de volgende keer groetjes van de potappeltjes en de stammetjes doei

• 30 December 2008 - 18:02

De Buren!:

Hoi Sandra,

hoorde van je moeder dat je op reis bent door Azie en kreeg van haar deze site door! Leuk zeg!!

Geniet ervan en zo te lezen maak je genoeg mee!!

Veel plezier nog!

Groetjes, Dennis, Nicole en Youri (nr. 103 > in dat koude kikkerlandje! Brrr!!!)

• 18 Januari 2009 - 17:22

Oma,:

dag jonge luitjes
    wat,n beleveninsen droom je er ook van slaap je goed genieuet er van voor je het weet is het weer voorbij nog heel veel lol groeten oma.